...

 

Frihed og fleksibilitet gør os mere produktive gennem hjemmearbejde

Motivation til at være produktiv

Er dette forventningen til frihed og fleksibilitet i arbejdet øger produktiviteten

Frihed og fleksibilitet i arbejdet bliver ikke misbrugt,når medarbejderen har den indre motivation for at være produktiv.

Den stærkeste motivation til at være produktiv kommer indefra,er min påstand. Vi ved alle,at denne motivation er påvirket af de ydre rammer. Men da man ikke kan producere ’med ført hånd’,  så kommer vi ikke uden om den indre motivation.

Pisk eller gulerod’ er kendte metoder til at fremme bestemte adfærdsmønstre og påvirke den enkeltes motivation. Men personligt mener jeg ikke,at disse mekanismer er de mest smarte,når det drejer sig om mere komplicerede arbejdsgange. Og de er nok heller ikke de mest sunde for medarbejderen i mange sammenhænge.

Kontrol eller frihed og fleksibilitet

Stik mod mantraet om kontrol baseret på dokumentation ser det ud til,at frihed i egen dagligdag og ved tilrettelæggelsen af arbejdsopgaver øger produktiviteten. Ja,faktisk gør både frihed og fleksibilitet os mere produktive,sådan som Business Lead hos Microsoft Nana Bule fremhæver i et indlæg i Berlingske den 2.05.11.

Nana Bules indlæg er en argumentation for,at it giver os de bedste vilkår for at arbejde uafhængigt af tid og sted og dermed giver mulighed for hjemmearbejde,der kan fremme produktiviteten,samtidig med at medarbejderen får mere fleksibilitet i sit samlede liv.

Nu skal vi ikke være blinde for,at Nana Bule hos Microsoft arbejder for en teknologi sælgende virksomhed,der har en interesse i,at it udbredes mere og mere og opdateres oftere og oftere. Men som hun slutter sit indlæg efter at have beskrevet,hvordan hendes eget liv bedre tilpasses et familieliv med børn ved at arbejde fra hjemmet og via brugen af it:

’Så arbejder jeg mere i dag? Ja,helt sikkert.
Er jeg mere produktiv? Ja,helt sikkert.
Har jeg bedre work/life-balance? Ja,helt sikkert!
- Jeg passer jo mit job – og passer mit familieliv.
Og min arbejdsplads er yders tilfreds med,at jeg performer bedre uden at koste mere.”

Dette blogindlæg skal ikke tages til indtægt for,at hjemmearbejde altid er løsningen,men det må meget gerne stå som et indlæg for værdien af,at den enkelte medarbejder føler frihed og fleksibilitet i sit arbejdsliv – og faktisk også har det.

Søren Breiting

Print Friendly

1 comment to Frihed og fleksibilitet gør os mere produktive gennem hjemmearbejde

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href=""title=""><abbr title=""><acronym title=""><b><blockquote cite=""><cite><code><del datetime=""><em><i><q cite=""><strike><strong>